Alik v iDnes

23.03.2013 23:00

Dnes, 23.3.2013,  byl převelice veledůležitý den. Jeli jsme s Lídou do Prahy, kde se sešla banda administrátorů z webu pro děti. Konala se schůzka s vedením Alika.cz v Praze v sídle iDnes. Měli se dnes dohodnout, jak bude Alík vypadat následující čas, vyslechli si naše představy, přání a stížnosti, my se dověděli plány vedení. Navštívila nás psycholožka a zástupce policie. Udělali nám přednášku o spolupráci a o práci s dětmi a mladistvými. 

Dohodli jsme se na dalších krocích, společných postojích k různým problémům. Vyslechli si návrhy do budoucna, smlsali pizzu a odebrali se plni dojmů a odhodlání k další dobrovolné práci na cestu domů. V některých bodech Lídu vedení však zklamalo a její chuť k takové polovičaté spolupráci upadá. Mělo by nám jít především o bezpečí dětí. Administrátorům se však zdá, že tomu tak vždycky není.

V praze jsem se setkala ještě s přáteli, kde moji rodiče celí nadšení čekali na poslední vlak. Ve vichru mě potom tlačili pěšky na nádraží, protože už nic nejelo a málem nám vlak ujel. Maminka byla celá nadšená...