Kočky u Klárky, vánoce, Silvestr

02.01.2018 09:29

Advent je tu, krátký jak jen může být a lázně zatím nic. Už jsem nervozní z toho. Čekám každý den, že dojdou. Nebo bude průšvih nějaký.

Věnec na stole, aspoň že to nás trochu přiměje něco společně dělat. Modlitba. Čím dál horší. Ale snad je přirozené, že vlastně na ni zůstaneme s tátou a Lídou sami.

Na náměstí se také rozsvítil strom a letos jsme zpívali i roráty na začátek adventu. Ohlasy byly dobré.

Kluci stále dělají na stavbě. Ještě než napadl sníh, přijel Jiří a s Františkem ohobloval prkna na schody. Něco nařezali a tatínek je potom rozřezal a dohobloval ve školní dílně na Čapkárně. A daly se schnout před lepením. Jinak se štukuje o stošest. Přibyla zeď na schodišti u sklepa.

Malá Klárka nás pozvala na narozeniny jako kočičky a kocoury. Verunka pomohla Cíle s cukrovím. Jo a to jsem nenapsala, že u sestry Cíly budou mít miminko někdy v únoru asi.

Tak v půli měsíce napadlo sympatické množství sněhu a mírně mrzlo, prostě idylka. Všichni si snad přáli, aby vydržel takový krásný čas na svátky, ale houby. Na Štědrý den jsme nezmrzli v kostele. Ani na Boží hod, ani na Silvestra ne. Prostě jako na jaře.

Také jsme se dočkaly odezvy na lázně. Jenže místo pozvánky do lázní se nám ozvala pojišťovna, že Klimkovice mají obsazeno, ať si prý zajistíme místo v Darkově. To se nám nechtělo, jezdit někde, kde se lidem nelíbí a jsou společné toalety. Neumím si představit sprchovat na takovém místě Lídu na zemi.

Lída našla tedy seznam lázní podle jejího kodu a obtelefonovaly jsme asi šestery, než nás vůbec nějaké chtěly. Nemáme u nás bezbarierové lázně. A abychom se pohybovaly pod jednou střechou, je už moc velký přepych. Nakonec jsme se domluvily v Bohdanči. Pojišťovna nám prodloužila poukaz a my máme nastoupit 10. ledna. Ovšem, když si uhradíme nadstandardní bydlení))).

Doma svátky proběhly klasicky. Pečení cukroví pohoda, úklid jsem neřešila moc, a tak to bylo úúúplně prima. Pája si s radostí zdobil i své první bydlení, do kterého chtěl pozvat návštěvu od Filků. Také jsme se tam ukázali.

A Silvestra jsme slavili bez dítek u Franty. Jsme už starý….v deset jsme se rozešli do postelí))).