Mezi záhonky aneb Na zahrádce

08.08.2012 15:12

Doma stále plno práce, a zahrádka, ani nemluvit. K tomu zvířátka venku, a ta doma... :o))), prostě na dovolenou jako takovou, není ani čas, ani nezbývají finance.

 

Takže hurá na zahrádku a bav se, jak umíš. Snažím se vyšetřit si pár dní mezi rytím nosem v záhoně a obskakováním drůbeže, klestěním různých větví a křoví a věnovat se naplno dceři po celé dny a noci, jako bychom na dovolené byly. Pravda, není to ono, protože pánská část rodiny chce stále jíst... Proto se snažíme tyto akce dělat, dokud jsou odveleni na skautském táboře. Někdy se k nám ráda přidá i teta s malou neteří.

 

Venku se u nás dá v létě vlastně skoro bydlet. Je kde spát, co jíst, kde se smočit i kde zamazat a o zábavu je postaráno už jen všelijakým vymýšlením jak a co...a u toho si povídáme o všem možném a nemožném a lenošíme.  Pozorujeme beránky na obloze a večer hvězdy. Také na knížku dojde řada. Díky vynálezu, jako je vojenská polní sprcha, můžeme mít noční termální koupání při svíčkách. Lidušce ale moc teplá voda nevyhovuje :o).

 

Ono třeba uvařit venku je mnohem zdlouhavější a dá to vymýšlení, ale myslím, stojí za to, věnovat právě tomu čas. Ohýnek k létu jistě patří, u nás s ním i indiáni, i když na koze tu už nikdo nejezdí :o))).

 

Léto je čas květin, rosy a motýlů.