Mrzimor

22.06.2013 20:14

Setkání v Olomouci

 

To vám bylo tak. Když nám v páté třídě ZŠ dali jako povinnou literaturu Harryho Pottera a tajemnou komnatu , vesměs celá třída si záhy onen kouzelný svět zamilovala. Bohužel nám však v jedenácti nepřišel dopis z Bradavic, stejně jako jsme sovu marně vyhlíželi další roky. Postupně bylo nutné se smířit s tím, že se na nás vykašlal jak doktor Xavier se svojí školou pro nadané, tak milé Bradavické sůvice. A to se nám se sestřenkou nelíbilo, i jsme v rámci pořekadla "Když nejde hora k Mohamedovi..." podnikly jisté kroky a nakonec v "Bradavicích" skutečně skončily. Tolik k objasnění, proč se článek jmenuje Mrzimor - Moudrý klobouk nás totiž poslal právě do této koleje outsiderů.

 

Ony Bradavice jsou složeny vesměs z lidí mezi 12 až 50 lety, kteří nechtějí jen sedět za počítačem a biflovat se celý herbář do bylinkářství, psát eseje o Punských válkách, zjišťovat si vše o Marsu a trénovat první pomoc (ano, učí se často praktické věci i pro mudly). A tak občas, respektive tak jednou za měsíc, vyrazí na víkend někam, kde domorodé obyvatelstvo pohoršují lítáním v převlecích po náměstí a chováním se jako kdyby byly Bohnice na výletě. Jinak jsou však vesměs neškodní, stačí podrbat za uchem a nabídnout čokoládu. A tak jsem jednou vyrazila taky.

Sraz byl pojat tématicky - Skotské kouzelnické hry. A tak se kopalo do Bublinatky, tedy míče, házelo se se kladivem, trnem z Maďarského trnoocasého draka, byly závody o tom, kdo ukořistí okurku - významnou to obranu před Tůňodavem (vodní příšera),... a tak dále a podobně. Občas šlo lehce o život, to když se některým skoro dařilo házet jakýmsi zázrakem dozadu, nikoliv dopředu (magie je holt nevypočítatelná), leč nakonec všichni přežili.

Po obědě následoval chvilkový volný program, kdy se tak povídalo, osnovalo ovládnutí kouzelnického světa, někteří si hráli v dětském bazénku (tím myslím zejména důstojné vysokoškoláky). A pak se vyrazilo do města děsit již zmiňované domorodce. Cílem bylo depo, kde nás pán poučil o mašinkách, všichni všechno prolezli, kupodivu s ničím neodjeli, ani nic nerozbili.

No a návštěvou tohoto depa to byl pro mne konec srazu. Jednak jsem měla zánět ucha, za druhé někde přespávat... no, jednoduše jsme se katakombami zase vydaly s mamčou k autu. Nutno podotknout, že srazující přišli o mnoho, když nepoužili výtah. Například o prázdnou láhev vodky.