Palačinková párty u rozkvetlé Lídy

30.09.2012 18:10

Tak, a je o rok starší, ta naše Lída...

Má krásný věk, horší, že mně se určitě taky stejně rychle zvětšuje číslo :o(.

 

Takové hezké počasí, v pátek svátek Václava, drakiáda a slavnostní nálada plynule pokračovala do soboty i s příjemným sluníčkem.

 

Přemýšleli jsme, čím překvapit hosty, až padl los na palačinky různého druhu. Já vzala 26 vajec, 1,5 litru mléka... a nestačila otáčet.

Slané, sladké, malinové, s nutelou, meruňkama a s povidlama. K tomu vždycky ušlehaný tvaroh. Byly moc dobré, nejméně 60 kusů, k tomu jsme smlsali 3,5 kila různých náplní a zmrzlinu a šlehačku... boule za ušima prostě. 

Samosebou nechyběla ani zeleninka, oříšky, oblíbené šunčičky a zmrzlina... a to všechno mělo zdobit co nevětší množství kvítků. Jak se to povedlo, se můžete podívat.

 

Sama bych nezvládla takovou šílenost pro asi dvacet lidí, ale máme hodné tety, neteře, synovce... prostě nastrojili dvorek jako na svatbu.

 

Strejdové a tety s některými potomky došli, dle rozkazu se ozdobili kvítkem a ještě další donesli. Měli jsme tu půl květinky :o))). Gratulace, mlsání, a potom jsme začali vyprávět nekonečnou pohádku... už netuším, jak začala a skončila, ale kovář v ní okoval zlaté rybce ploutvičky, pegas lítal po obloze (asi díky propanbutanové bombě, do které neustále někdo bušil kladivem), čáp nosil dítka kam neměl a nakonec donesl Lídu... no, nasmáli jsme se dost...