Rehabilitujeme

21.10.2012 23:16

Chcete do lázní? Požívat luxusu a výhod zdravotní pojišťovny? :o))) Tož to musíte prokázat, že si je zasloužíte. Něco pro své zdraví také během roku dělejte, starejte se...

Inu, jako bychom o tu rehabilitaci někdy nestáli, že :o).

Neurolog nám ji píše dvakrát do roka, nebo jednou a podruhé lázně. Ono se taktiky a financování tak mění, že těžko psát, jak to děláme...Netuším ani, jak a jestli vůbec se do lázní příští rok podíváme.

Rehabilitace se mi zamlouvala více v České Třebové. A to ne kvůli personálu, čistě z parkovacího hlediska pro naše autíčko. U našeho zdravotnického středisko je to naprosto ...zoufalé. Ve Třebové, i když leje, mohu si zajet s autem až pod střechu a vyložit vozík prakticky v suchu.

Místo na parkování jsem nikdy hledat nemusela, vždycky je místa dost.

Sestřička si na nás zvykla, něco se o nás už dověděla, něco si nastudovala a Lída si nejen pocvičí, ale i popovídá. Sestra se snaží Lídě zapínat všemožné svalové skupiny na rukou i nohou, břiše, pánvi, krku, procvičí dýchání, míčkuje.

Já vždycky odcházím s dobrou náladou, jako bych se tam za tu chvilku na židli dobila nějakou energií. Chodím tam s Lídou ráda. Jistě to má převážně na svědomí dobře naladěná sestra.

Druhou polovinu rehabilitace si Lída odrelaxuje ve vířivce. Někdy také s kačenkou, i pěnu jsme zkoušely :o). Trošku ji musím i tam protáhnout nožky a sesynchronizovat šlapání na kole:o)))) Lída se chudák při tryskách tolik musí držet, aby ji vana snad nevcucla celou....

Je z toho naprosto "hotová". Dokáže si doma posléze lehnout a usnout na čtyři hodiny...