Výlet do Liberce

09.06.2015 15:40

O půl osmé ráno jsme se vydaly s Lídou do Liberce. Byl to výlet naplánovaný, ale trochu účelový. Jelikož jsme měli zaseknutý bezpečnostní pás v autě a po havárii auta nám ho odmítli v Hradci na záruku vyměnit, jelikož se dočetli ze záznamů, že v Liberci, kde po nehodě auto opravovali, pás nevyměnili, což udělat každopádně měli. Uf, to byla věta))).

Tak jsme jely.

V servise na nás byli hodní, věděli o nás i o Lídě, že nechceme dlouho čekat, a tak jsme se nakvartýrovaly do servisu na sedačku a jaly se čekat. Mechanici se pustili do pásu a my jsme zatím ohodnotily všechna vystavená auta, snědly svačinu a vypily co se dalo. Také jsme zkontrolovaly WC. Poté došel šéf servisu s dotazem, zda nám mohou opravit světlo. Bylo totiž utržené uvnitř a také ho nikdo nechtěl opravit na záruku. Jeden mechanik řekl, že to rozdělá, vyřízne tam díru, přilepí co je třeba a díru zase zalepí. Jen to bude chvíli trvat. No, nevyužijte to… Nebylo to tak hrozné čekání. Vyměnili nám i gumičky na stěračích. My hezky poděkovaly a jely za zvířátky. Musím říct, že se velmi snažili, i když tohle mohlo být opravené hned po havárii.

Zoologická zahrada v Liberci není zase tak moc velká, ale mají krásně upravené výběhy pro zvířata. Všechna jsou hezky vidět.

Po dvou hodinách jsme šly hledat Botanickou zahradu. Trochu jsme zbytečně šlapaly do kopce, ale zahrada se skleníky byla úžasná. Myslím tu kromě krásné skalky a keřů byl hlavní skleník s akvárii a výstavkou kamenů, ze kterého vedly vždy dveře do dalších skleníků s různými biotopy. Bylo na co koukat.

Potom nezbytné pohledy)).

Cesta zpět vedla přes Turnov. Bydlí tu „kobercák“ Diel. Nebo taky „perníkář“. Parkovali jsme u hezky nastříkaného nápisu na zdi)).  Zamluvil nám místo v jedné restauraci, kde jsme si dali všichni jídlo, a Lída si poklábosila. Jakmile jsem se vzdálila na záchod, Lída dostala prstýnek))). Před devátou jsme se rozjely domů, protože nás čekala dlouhá cesta. Lída ji naštěstí prospala.