Z Letohradu do Hnátnice

09.08.2012 21:34

Hned pod hlavní silnicí u Letohradu je sjezd na cyklostezku. Směrem na Hnátnici a Dobrouč. A co víc...i pro autíčka a je tam hned i parkoviště. Teď už věříte, že to láká hodně k prozkoumání.

Inu, vytáhly jsme vozík z auta a svačinu (velkou zavařovačku jogurtu) a ušly pár kroků k první ceduli, kde bylo zároveň i zastřešené lavičkoviště.

Nacpaly jsme si břicha a vydaly se vstříc obzoru.

 

Cesta se vlnila tak nějak uprostřed pole se záhadnými zatáčkami.Stromořadí vedlo koušíček jinde zase jinými zatáčkami, jako by se s cyklostezkou dohadovalo. I přes celkem velké vedro, tu neustále svištělo plno cyklystů. Také bruslaři se nenechali zahanbit. Však také cedule hlásaly, že je tu pro ně ráj :o))). Každopádně jezdily kolem nás takovou rychlostí, že si ani nevšimli hub v lese rostoucích přímo na krajíčku. Ale to nám nevadilo, rády jsme si je posbíraly samy.

 

Také jsme viděly plavení koní. Jeden se vody bál, ale nakonec za úplatek přece jen smočil kopýtko :o).

Také jsme se podivovaly jedné zvláštnosti. U silnice malý paneláček a šmuděloto tam....jako na hnoji. No bodejť, na chodníku naproti králíkárna, vedle hnojisko....naproti skoro to samé se slipkami...... inu, proti gustu....

 

Až do Hnátnice jsme nedošly. Obloha černala a dávala hlasité povely o obrácení kroků. Neodpustily jsme si odpočinek na trávě a hajdy domů...

Zase jedno príma odpoledne.